Pilem

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Filem)
Luncat ka: pituduh, sungsi
proses ngajieun film

Film nyaéta gambar hirup, ogé mindeng disebut movie. [1] Film sacara kolektif mindeng disebut sinéma. [1] Sinema éta sorangan sumberna tina kecap kinematik atawa unggut. [1] Film ogé sabenerna mangrupa lapisan-lapisan cairan sélulosa, anu dipikawanoh di dunya para sinéas minangka seluloid. [1] Pengertian sacara harafiah film (sinema) nyaéta cinema thographie anu asalna tina cinema + tho = phytos (cahya) + graphie = grhap (tulisan = gambar = wangwangan), jadi hartina nyaéta ngalukis unggut jeung cahya. [1] Ambéh urang bisa ngalukis unggut jeung cahya, urang kudu ngagunakeun pakakas husus, anu dawam urang sebut kalayan kaméra.[1] Film dihasilkeun jeung rékaman ti jelema sarta barang (kaasup fantasi sarta figur palsu) ngagunakeun kaméra, sarta/atau ku animasi. Kaméra film ngagunakeun pita seluloid (atawa sejenisnya, luyu jeung kamekaran téhnologi).[1] Butiran silver halida anu adek dina pita ieu pohara sénsitip ka cahya. [1] Waktu prosés kumbah film, silver halida anu geus terekspos cahya jeung ukuran anu pas baris jadi hideung, sedengkeun anu kurang atawa sarua sakali henteu terekspos ngeunaan tanggal sarta larut babarengan cairan pengembang (developer).[1] Definisi pilem numutkeun UU 8/1992, nyaéta karya cipta seni sarta budaya anu mangrupa média komunikasi massa pandang-dengar anu dijieun dumasar asas sinema tografi kalayan direkam dina pita seluloid, pita vidéo, piringan vidéo, sarta/atau bahan hasil penemuan téknologi séjénna dina sagala wangun, jenis, sarta ukuran ngaliwatan prosés kimiawi, prosés éléktronik, atawa prosés séjénna, kalayan atawa tanpa sora, anu bisa dipertunjukkan sarta/atau ditayangkan jeung sistem Proyeksi mékanik, élétronik, sarta/atau séjénna.[2]


Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i (id)cara membuat film (diaksés tanggal 16 November 2011)
  2. (id)sejarah film (diaksés tanggal 16 November 2011)


Nulis.jpg