Filem

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
proses ngajieun film

Film' nya éta gambar hirup, ogé mindeng disebut movie. [1] Film, sacara kolektif, mindeng disebut sinema. [1] Sinema éta sorangan sumberna ti kecap kinematik atawa unggut. [1] Film ogé sabenerna mangrupa lapisan-lapisan cairan selulosa, anu dipikawanoh di dunya para sineas minangka seluloid. [1] Pengertian sacara harafiah film (sinema) nya éta Cinema thographie anu asalna ti Cinema + tho = phytos (cahya) + graphie = grhap (tulisan = gambar = wangwangan), jadi hartina nya éta ngalukis unggut jeung cahya. [1] Ambéh urang bisa ngalukis unggut jeung cahya, urang kudu ngagunakeun pakakas husus, anu dawam urang sebut kalayan kaméra.[1] Film dihasilkeun jeung rékaman ti jelema sarta barang (kaasup fantasi sarta figur palsu) ngagunakeun kaméra, sarta/atau ku animasi. Kaméra film ngagunakeun pita seluloid (atawa sejenisnya, luyu perkembangan téknologi).[1] Butiran silver halida anu adek dina pita ieu pohara sénsitip ka cahya. [1] Waktu prosés kumbah film, silver halida anu geus terekspos cahya jeung ukuran anu pas baris jadi hideung, sedengkeun anu kurang atawa sarua sakali henteu terekspos ngeunaan tanggal sarta larut babarengan cairan pengembang (developer).[1] Definisi Film numutkeun UU 8/1992, nya éta karya cipta seni sarta budaya anu mangrupa média komunikasi massa pandang-dengar anu dijieun dumasar asas sinema tografi kalayan direkam dina pita seluloid, pita vidéo, piringan vidéo, sarta/atau bahan hasil penemuan téknologi séjénna dina sagala wangun, jenis, sarta ukuran ngaliwatan prosés kimiawi, prosés éléktronik, atawa prosés séjénna, kalayan atawa tanpa sora, anu bisa dipertunjukkan sarta/atau ditayangkan jeung sistem Proyeksi mékanik, élétronik, sarta/atau séjénna.[2]


Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i (id)cara membuat film (diaksés tanggal 16 November 2011)
  2. (id)sejarah film (diaksés tanggal 16 November 2011)


Nulis.jpg