Finalisasi (cakram optik)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Mungkas, ngaréngsékeun atawa finalisasi (basa Inggris: finalizing (atawa diéjah ogé finalising) hiji cakram optik (istilah ieu leuwih mindeng diterapkeun kana média DVD keur ngarékam[rujukan?]) nyaéta hiji prosés nulis data pangrojong kayaning menu DVD, data diréktori, jeung sabangsana kana hiji cakram optik sangkan bisa diputer dina sistim nu lain mangrupakeun tempat ngarékamna. Minangka hiji aturan umum, finalisasi hartina cakram éta moal bisa ditulisan deui. Ieu mangrupakeun léngkah pamungkas dina prosés nulisan DVD.

Istilah ieu dipaké ogé minangka hiji kecap alternatif keur "nutup" CD-R, numana data Daptar Eusi jeung sabangsana ditulis sangkan komputer bisa maca. Kawas finalisasi DVD, CD-R nu geus ditutup moal bisa narima data deui.

Sababaraha format rékam, kawas DVD+RW VR, henteu kudu maké finalisasi saméméh diputer.


Floppy icon.svg