Fisika partikel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kosmologi fisikal
WMAP.jpg
Jejer nu patali
 Kotak ieu: temposawalaédit 

Fisika partikel nyaéta cabang tina élmu fisika anu ngulik partikel dasar nu ngawangun barang jeung radiasi, sarta interaksi di antara maranéhanana. Élmu fisika ieu ogé disebut fisika energi luhur, alatan réa partikel dasar henteu kumalendang dina kaayaan nu ilahar di alam, tapi bisa diciptakeun sarta dipanggihan dina mangsa benturan partikel séjénna nu ngandung énergi, kawas anu dipigawé dina alat ngagancangkeut partikel.

Téori médan[édit | sunting sumber]

Téori médan nyaéta ulikan fisika téori pikeun dinamika partikel éleménter kalawan ngaupamakeun partikel minangka médan.

Citakan:Fisika-stub manéhna:Physica de particulas