Foo Fighters

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Foo Fighters akustikan di London, 14 Juni 2006

Foo Fighters nya éta grup musik rock akternatip anu dibentuk taun 1994 ku drummer Nirvana, Dave Grohl sabada Nirvana bubar[1]. Ngaran Foo Fighters sorangan dicokot tina isu ayana UFO jeung sagala rupa fénoména udara séjénna anu dilapurkeun ku pilot kapal udara Sekutu dina Perang Dunia II anu kasohor kalayan ngaran pejuang Foo (Foo FIghters)[1]. Foo Fighters boga lima personil, diantarana: Dave Grohl anu ngeusian posisi vokalis, gitaris, drummer, jeung perkusi (1995-ayeuna), Pat Smear salaku gitaris jeung backing vocal, (1995-1997, 20062009, 2010 – ayeuna), Nate Mendel dina posisi bassis (1995–ayeuna), Taylor Hawkins dina posisi drum, perkuasi, jeung backing vocals (1997–ayeuna), jeung Chris Shiflett salaku gitaris jeung backing vocal[1].

Diskografi Album[édit | sunting sumber]

Album pertamana nya éta Foo Fighters anu dirilis 1995, diteruskeun ku album The Colour and The Shape taun 1997[2]. Foo Fighters terus ngarilis album-album séjénna, diantarana taun 1999, album There's Nothing left to Lose, album One by One (2002), In Your Honour (2005), Skin and Bones jeung Nothing but Skin and Bones (2006), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007)[2]. Taun 2011 ieu, Foo Fighters ngarilis 2 album sakaligus, diantarana Wasting Light' jeung Medium Rare[2].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c fighters/ Foo Fighters-kapanlagi.com (diaksés tanggal 11 Nopémber 2011)
  2. a b c Diskografi Foo Fighters (diaksés tanggal 11 Nopméber 2011)
Nulis.jpg