Francis Drake

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sir Francis Drake
Pébruari–Maret 1540 – 27 Januari 1596
Lalandian El Draque, Draco
Tipe Privateer
Gumelar di Tavistock, Devon, Inggris
Maot di Portobelo, Colón, Panama
Pangabdian ka Inggris
Taun aktip 1563 – 1596
Tingkatan Laksamana Madya
Basis operasi Laut Karibia
Kapal Golden Hind (baheulana kawanoh salaku Pelican)
Patempuran/Perang Perang Inggris–Spanyol (1585)
Patempuran Gravelines
Tanda tangan
Patung perunggu Sir Francis Drake di Tavistock, di wewengkon kagaréjaan di mana anjeunna gumelar. ku Joseph Boehm, 1883

Sir Francis Drake, Laksamana Madya (1540 – 27 Januari 1596) nyaéta saurang kaptén kapal, privateer, navigator, padagang budak, jeung pulitikus Inggris ti Jaman Elizabeth. Elizabeth I ti Inggris nganugrahkeun Drake gelar kasatriaan dina 1581.


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Replace this image male.svg
Persondata
NAME Drake, Francis
ALTERNATIVE NAMES El Draque
SHORT DESCRIPTION Privateer; sirkumnavigator dunya
DATE OF BIRTH ~1540
PLACE OF BIRTH Crowndale, Devon, Inggris
DATE OF DEATH 27 Januari 1596
PLACE OF DEATH Leupas basisir Puerto Bello, Panama