Frank Gray (panalungtik)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Frank Gray nyaeta hiji ahli fisika jeung panalungtik di Bell Labs nu nyieun sababaraha inovasi dina television, boh mekanis atawa elektronis, sarta dipieling alatan Gray code-na.

Gray code, atawa kode biner nu direfleksikeun, mucunghul dina paten Gray taun 1953,[1] nyaeta sistim panomeran biner nu mindeng dipake dina elektronika, sarta loba panerapanana dina matematika.

Gray naratas panalungtikan dina ngamekarkeun televisi; anjeunna ngusulkeun wangun awal "flying spot scanner" keur sistim TV heubeul taun 1927,[2][3] sarta mantuan ngamekarkeun sistim TV scan mekanis dua jalur taun 1930.[4]

Babarengan jeung Pierre Mertz, Gray nulis paper klasik dina matematika sisitim raster scan taun 1934.[5] Anjeuna tuluy ilubiung dina mangsa munggaran revolusi digital, bareng jeung Raymond W. Sears, William M. Goodall, John Robinson Pierce, jeung liana di Bell Labs, ku jalan nyadiakeun kode biner nu dipake ku Sears dina solobong PCM-na, hiji solobong defleksi sinae nu tipena dikolaborasi ku Sears jeung Pierce, nu dipake dina Televisi Goodall make modulasi kode pulsa (pulse code modulation, PCM)".[6]

Paten lianna[édit | sunting sumber]

Bareng jeung Herbert E. Ives minangka pamanggih bareng, Gray ngoropakkeung dua paten AS taun 1927: "Electro-optical system" (US 2,037,471, issued Apr. 14, 1936) jeung "Electro-optical transmission" (US 1,759,504, issued May 20, 1930), sarta hiji nu make ngaranna: "Television system" (US 2,113,254, issued Apr. 5 1938). Anjeuna matenkeun loba timuan nu meh sarua lianna sababaraha taun satuluyna.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. F. Gray. Pulse code communication, March 17 1953. U.S. patent no. 2,632,058.
  2. F. Gray, J. W. Horton, and R. C. Mathes, "The production and utilisation of television signals," Trans. AIEE 46, pp. 918–39, June 1927.
  3. F. Gray, "The use of a moving beam of light to scan a scene for television," J. OSA 16, Mar. 1928
  4. Herbert E. Ives, Frank Gray, and M. W. Baldwin, "Image Transmission System for Two-Way Television", Bell System Technical Journal, July 1930, pp. 449–69.
  5. Pierre Mertz and Frank Gray, "A Theory of Scanning and Its Relation to the Characteristics of the Transmitted Signal in Telephotography and Television," Bell System Technical Journal, Vol. 13, pp. 464-515, July, 1934
  6. W. M. Goodall, "Television by Pulse Code Modulation," Bell Sys. Tech. J., Vol. 30 pp. 33–49, 1951.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]