Futsal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Futsal di Pan American Games 2007

Futsal nyaéta sajenis maén bal anu dicoo di lapang kaulinan anu leuwih leutik sarta utamana dicoo dina rohangan. Ngaranna asalna ti basa Portugis futebol de salão atawa basa Spanyol fútbol de salón, anu bisa ditarjamahkeun minangka "maén bal di jero gedong" atawa "maén bal dina rohangan". Ngaran fútbol de salón dipaké salila kajawaraan dunya kadua olahraga kasebut, anu diayakeun di Madrid dina warsih 1985. Saprak waktu éta, kabéh ngaran séjén geus resmi sacara internasional robah jadi futsal.

Futsal dicoo antara dua tim anu unggal diwangun ti lima pamaén, salah sahijina nyaéta nu ngajaga gawang. Pamaén gaganti saban tim kaci digantian henteu kawates.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]