G-Spot

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gambar anatomi séksual awéwé.
G-Spot (4) perenahna dina hiji tepikeun ka tilu inci dina jero vagina, sagigireun urethra (6) jeung kantong cikiih (2).

Gräfenberg Spot, mindeng disebut G-Spot, nyaéta hiji daérah dina vagina nu gedéna saukuran kacang buncis[1]. Loba awéaé nu ngalaporkeun yén G-Spot mangrupakeun erogenous zone nu nalika dirangsang bakal nyababkeun hiji dorongan sahwat nu gedé, orgasme nu kacida kuatna sarta éjakulasi wanoja.[2] Gräfenberg Spot ilaharna aya dina sainci tepikeun ka tilu inci (2.5 to 7.6 cm) saluhureun pinding vagina béh hareup antara bukaan vagina jeung urétra[3] tur mangrupakeun daérah sénsitif nu mangrupakeun bagéan tina prostat wanoja.[4]

Sok sanajan G-Spot téh geus ditalungtik ti taun 1940-an,[5] kahanteupanujuan tetep mucunghul aya ngeunaan aya henteuna G-Spot minangka hiji struktur, définisi katut lokasi nu béda ti nu liana.[6][7] Panalungtikan di Inggris taun 2009 British nyindekkeun yén ayana G-Spot téh henteu kabuktian tur kacida subjéktifna, nu ngan ukur dumasar kana kuisionér katut pangalaman pribadi.[8] Aya ogé hipotésis yén G-Spot téh cenah mah mangrupakeun papanjangan tina itil tur ieu pisan nu nyababkeun orgasme vagina.[9][10] Panalungtikan liana nu maké ultrasound, geus manggihan bukti fisiologis ngeunaan G-Spot dina wanoja nu ngalaporkeun kungsi orgasme nalika saresmi.[11][12]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama time1982
  2. Ladas, AK, Whipple, B; Perry, JD (1982). The G-Spot and other discoveries about human sexuality, New York: Holt, Rinehart, and Winston.
  3. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama sex101
  4. "Female Ejaculation, the G-Spot, and the Female Prostate Gland". Diakses pada 9 Méi 2010. 
  5. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama TheNakedWoman
  6. "The G-Spot: A modern gynecological myth". Diakses pada 9 Méi 2010. 
  7. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama AJOG
  8. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama BBC8439000
  9. Federation of Feminist Women’s Health Centers (1991). A New View of a Woman’s Body, 46, Feminist Heath Press.
  10. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama O.27Connell
  11. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama Aquila
  12. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama CNNreal

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Female reproductive system Citakan:Sex