GUAM Organisasi keur Démokrasi jeung Pamekaran Ékonomi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
GUAM – Organisasi keur Démokrasi jeung Pamekaran Ékonomi
Location of GUAM Organisasi keur Démokrasi jeung Pamekaran Ékonomi
Nagara anggota GUAM (oranye) sarta panénjo (héjo).
Markas Kiév, Ukraina
Angggota Géorgia, Ukraina, Azerbaijan, Moldova
Pupuhu
 -  Sékrétaris Jéndral Valeri Chechelashvili
Ngadeg 2001
Populasi
 -  Perkiraan  2004 63.764.600 
GDP (PPP) Perkiraan 2004
 -  Total 456.173 
 -  Per kapita 7.154 
Ramatloka
guam-organization.org

GUAM Organisasi keur Démokrasi jeung Pamekaran Ékonomi (Basa Romania: GUAM; Basa Azerbaijan: GUAM; Basa Ukraina: ГУАМ; Basa Géorgia: სუამი) nyaéta hiji organisasi régional ti 4 nagara urut Uni Soviét: Géorgia, Ukraina, Azerbaijan, jeung Moldova.

Piagam GUAM ditandatanganan dina hiji patepungan di Yalta dina 6 Juni nepi ka 7 Juni 2001 ku 4 nagara anggota nu ayeuna sarta Uzbékistan, nu mana engké kaluar. Kaayaan Pasamakmuran Nagara-Nagara Merdika nu dipingpin ku Rusia, di Rusia, GUAM kadang katémbong salaku cara pikeun ngalawan pangaruh Rusia di wewengkon-wewengkon éta, sarta salaku bagian ti hiji strategi nu disokong ku Amérika Sarikat.[1]

Anggota[édit | sunting sumber]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Axis of Evil Shaping Against Moscow". Kommersant. 3 Maret 2005. Diakses pada 18 April 2007. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Handshake (Workshop Cologne '06).jpeg