Galura

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun ngaran kalawarta (tabloid) nu ngaranna sarua, mangga buka Galura
Galura ngalir sabudeureun hambatan; aliranana lajeng jadi laminér
Aliran cai laminér jeung galura luhureun kapal selam
Galura tina tungtung puteran dina jangjang pesawat

Dina dinamika cairan, galura (turbulence, turbulénsi) téh hartina cara aliran nu cirina mangrupa parubahan sipat nu kacow sarta stokastik, ngawengku difusi moméntum handap, konvéksi moméntum luhur, jeung variasi tekenan jeung kacepetan anu gancang dina rohangan jeung waktu. Aliran nu teu ngagalura disebutna aliran laminér.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg