Gangbuk-gu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gangbuk-gu
Hangul 강북구
Hanja 江北區
Alih Aksara anu Disampurnakeun Gangbuk-gu
McCune-Reischauer Kangbuk ku
Statistika
Area 23,6 km² (9 sq mi)
Populasi 340.765
Kapadetan populasi 14.439/km² (37.397/sq mi)
Walikota Hyun Pung Kim (김현풍)
Babagian administratif 18 dong administratif
Peta lokasi
Lokasi di Seoul.
Lokasi di Seoul.

Gangbuk-gu (lit. kalér walungan gu) nyaeta salasahiji tina 25 gu di kota Seoul, Koréa Kidul. Ngaran ieu asalna tina kanyataan yen Gangbuk-gu perenahna di kalereun walungan Han. Dijieun ti Dobong-gu (도봉구) taun 1995. Walikota kiwari nyaeta Hyun Pung Kim (김현풍).

Babagéan administratif[édit | sunting sumber]

  • Songjung-dong (송중동 松中洞); Dong resmina nyaéta Mia-dong
  • Songcheon-dong (송천동 松泉洞); Dong resmina nyaéta Mia-dong
  • Samgaksan-dong (삼각산동 三角山洞); Dong resmina nyaéta is Mia-dong
  • Samyang-dong (삼양동 三陽洞); Dong resmina nyaéta is Mia-dong
  • Mia-dong (미아동 彌阿洞)[1]; Dong resmina nyaéta Mia-dong
  • Beon-dong (번동 樊洞); Dong resmina nyaéta Beon-dong
  • Suyu-dong (수유동 水踰洞); Dong resmina nyaéta Suyu-dong
  • Insu-dong (인수동 仁壽洞); Dong resmina nyaéta Suyu-dong
  • Ui-dong (우이동 牛耳洞); Dong resmina nyaéta Ui-dong

Angkutan[édit | sunting sumber]

Karéta[édit | sunting sumber]

(Dobong-gu) ← SuyuMiaMiasamgeori → (Seongbuk-gu)

Kota sadulur[édit | sunting sumber]

Domestik[édit | sunting sumber]

International[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Administrative areas" (dalam bahasa English). Gangbuk-gu official site. Diakses pada 17 April 2008. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Gangbuk-gu Citakan:Districts of Seoul

Flag-map of South Korea.svg