Ganja, Azerbaijan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun kagunaan lian, tingali Ganja (disambiguasi)
Ganja
Gəncə

Lambang
Ganja is located in Azerbaijan
Ganja
Koordinat: 40°40′58″N 46°21′38″E / 40.68278°N 46.36056°E / 40.68278; 46.36056
Nagara Bandéra Azerbaijan Azerbaijan
Pamaréntahan
 - Walikota Elmar Valiyev
Aréa
 - Total 110 km2
Kaluhuran +408 m (1.339 ft)
Populasi (2009)Data sénsus[1]
 - Total 313.300
 Kapadetan 2.848/km²
Zona wanci GMT+4 (UTC+4)
 - Musim panas (DST) GMT+5 (UTC+5)
Situs web www.ganca.net

Ganja (Basa Azerbaijan: Gəncə) nyaéta kota di Azerbaijan nu panggedéna kadua kalawan populasi kira-kira 313.300 jiwa.[1][2][3] Baheula ngaranna Yelizavetpol (Basa Rusia: Елизаветполь) dina jaman Kakaisaran Rusia. Ngaranna balik deui ka "Ganja" ti 1920–1935 nalika bagian kahiji panggabungannana ka Uni Soviét. Tapi, ngaranna dirobah deui kana Kirovabad (Basa Rusia: Кировабад) dina jaman Soviét sanggeusna ti 1935 nepi ka 1991. Ahirna, ngaranna balik deui ka ngaran aslina saprak kamerdikaan Azerbaijan dina 1991.

Hubungan asing[édit | sunting sumber]

Kota kembar[édit | sunting sumber]

Kota Nagara
Ankara Bandéra Turki Turki
Olomouc Bandéra Céko Céko
Derbent Bandéra Rusia Rusia
Rustavi Bandéra Géorgia Géorgia
Newark, New Jersey Bandéra Amérika Sarikat Amérika Sarikat
Izmir Bandéra Turki Turki
Moskwa Bandéra Rusia Rusia
Dnipropetrovsk Bandéra Ukraina Ukraina
Kars Bandéra Turki Turki
Dushanbe Bandéra Tajikistan Tajikistan

[4]

Galeri[édit | sunting sumber]

Iklim[édit | sunting sumber]

Data iklim pikeun Ganja
Bulan Jan Péb Mar Apr Méi Jun Jul Ags Sép Okt Nop Dés Taun
Rarata pangluhurna °C (°F) 6.5
(43.7)
6.8
(44.2)
11.9
(53.4)
19.2
(66.6)
23.4
(74.1)
27.9
(82.2)
31.4
(88.5)
29.9
(85.8)
26.0
(78.8)
19.3
(66.7)
12.6
(54.7)
8.3
(46.9)
18,6
(65,48)
Rarata panghandapna °C (°F) -2.3
(27.9)
-1.2
(29.8)
2.2
(36)
7.7
(45.9)
12.2
(54)
16.3
(61.3)
19.5
(67.1)
18.3
(64.9)
15.2
(59.4)
9.2
(48.6)
4.5
(40.1)
0.0
(32)
8,47
(47,24)
Curah hujan mm (inches) 10
(0.39)
17
(0.67)
32
(1.26)
30
(1.18)
42
(1.65)
46
(1.81)
23
(0.91)
18
(0.71)
16
(0.63)
32
(1.26)
14
(0.55)
18
(0.71)
298
(11,73)
Rarata poé présipitasi 4 5 5 6 9 7 3 4 3 6 3 4 59
Sumber: Organisasi Météorologi Dunya (PBB) [5]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Koordinat: 40°40′58″N 46°21′38″E / 40.68278°N 46.36056°E / 40.68278; 46.36056Citakan:Ganja, Azerbaijan

Citakan:Azerbaijan-geo-stub