Gaussian noise

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Noise Gauss atawa Gaussian noise nyaeta noise nu boga fungsi dénsitas probabilitas (probability density function, disingket pdf) distribusi normal (katelah oge minangka distribusi Gauss). Ceuk basa sejenna, nyaeta niley dimana noise nu aya sumebar nurutkeun distribusi Gauss. Ilaharna dipake minangka white noise aditif keur ngahasilkeun additive white Gaussian noise (AWGN).

Penjelasan[édit | sunting sumber]

Gaussian noise didefinisikeun minangka noise kalayan distribusi amplitudo Gauss. Hal ieu ngajelaskeun yen taya korelasi noise dina wanci atawa spectral density noise. Nandaan noise Gauss minangka noise 'bodas' nerangkeun korelasi noise. Urang perlu make itilah "noise Gauss bodas" lamun hayang bener. Noise Gauss kadang-kadang disaruakeun jeung noise Gauss bodas, tapi lain eta kasusna.


Nulis.jpg