Gaya nuklir lemah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Gaya nuklir lemah nyaéta salah sahiji ti antara opat gaya dasar nu aya di alam. Gaya ieu disebut lemah lantaran kuat médanna 1011 leuwih leutik batan kakuatan gaya éléktromagnétik sarta 1013 leuwih leutik batan gaya kuat. Éfék gaya nuklir lemah anu paling dipikawanoh nyaéta "beta decay" ("luruh"na sinar béta) ti neutron-neutron dina inti atom).


Nulis.jpg