Gemstar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Gemstar-TV Guide International, Inc. nyaeta hiji pausahaan media nu mere lisensi keur tehnologi guide program interaktif ka operator multikanal, saperti ka provider televisi kabel jeung satelit, katut pabrik elektronika konsumen, video recorder scheduling code kalayan merek kawas VCR Plus, ngaluarkeun majalah TV Guide, ngadistribusikeun TV Guide Network, ngoperasikeun tvguide.com, tur nyadiakeun rupa-rupa layanan nu patali. Pausahaan ieu diwangun nalika Gemstar, (diadegkeun ku Henry Yuen, Daniel Kwoh jeung Wilson Cho), ngahiji jeung TV Guide, Inc., Juli 2000.[1] Taun 2002, Gemstar nyingkabkeun yen $108 yuta nu aya dina panghasilan nu dibukukeun geuning euweuh. Yuen dipecat taun 2003. Kapitalisasi pasarna morosot ti $20 miliar taun 2000 jadi leuwih ti $1 miliar taun 2005; sahamna oge.

Dina 9 Juli 2007, Chairman Gemstar Anthea Disney ngumumkeun yen Badan Direksi geus "mere kawenangan ka Pausahaan jeung panasehatna pikeun maluruh alternatif strategis keur ngamaksimeumkeun ajen keur nu nyekel saham, kaasup ku jalan ngajual Pausahaan." [2] Peta ieu katempo ku kalolobaan analis minangka tarekah dina bagean Rupert Murdoch ti News Corp, salasaurang nu nyekel saham 41% di Gemstar, pikeun ningkatkeun duit kontan dina tarekahna keur meuli pausahaan indung The Wall Street Journal Dow Jones.

Dina 7 Desember 2007, Gemstar nanda tangan kasapukan definitif pikeun dicokot ku Macrovision dina tawaran kontan jeung saham, dumasar kana harga panutupan keur saham Macrovision dina 6 Desember 2007, nu ajenna kurang leuwih $2.8 miliar.[3]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Jane Spencer and Kara Scannell "As Fraud Case Unravels, Executive Is At Large" Wall Street Journal Online, April 25, 2007 (subscription required to view full article)
  2. Gemstar-TV Guide International "Gemstar-TV Guide International Announces Review of Strategic Alternatives",
  3. "Macrovision Agrees to Acquire Gemstar-TV Guide"

Tumbu luar[édit | sunting sumber]


Nuvola apps file-manager.png