Gending karesmén

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Gending karesmén nyaéta pagelaran drama anu dialog-dialogna ditembangkeun atawa dikawihkeun, dibarengan gerak ibing, dipirig ku tatabeuhan. [1]

Dina kamekaran kiwari, teu saeutik gending karesmén anu geus direkam kana kasét, upamana waé ”Gending Karesmén Lutung Kasarung” beunang Sayudi. Upama rék mintonkeun éta gending karesmén, kasét téh kari diputer, tuluy baé dipagelarkeun. Tangtu baé dina pintonan anu ngan ukur nunutur sora kasét mah, palakuna teu kudu ngapalkeun dialog anu ditembangkeun atawa dikawihkeun tea. Paling-paling pepeta, némbongkeun ékspresi beungeut, jeung blocking (pundah-pindah tempat, jeung sajabana). [2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Rahayu Tamsyah, Spk, Budi (1999). Kamus Istilah Tata Basa Jeung Sastra Sunda, Pustaka Setia.
  2. Rahayu Tamsyah, Spk, Budi (1996). Pangajaran Sastra Sunda, Pustaka Setiaa.


Arjuna Wayang.jpg