Geometridae

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Geometridae
Temporal range: Priabonian nepi ka Ayeuna Citakan:Fossilrange
Idaea biselata (Sterrhinae: Sterrhini)
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Arthropoda
Class: Insecta
Order: Lepidoptera
(unranked): Macrolepidoptera
Superfamily: Geometroidea
Family: Geometridae
Leach, 1815
Upafamili

Alsophilinae (dipaséakeun)
Archiearinae
Desmobathrinae (dipaséakeun)
Ennominae
Geometrinae
Larentiinae
Oenochrominae
Orthostixinae
Sterrhinae

Chiasma spésiés ti Ennominae
Scopula sp.

Geometridae (ti Basa Yunani geo γη atanpai γαια 'marcapada' jeung metron μέτρων 'ukuran' — ngarah ka larvana, nu katémbong kawas "ngukur marcapada" bari gerakna) nyaéta hiji séké ti bangsa Lepidoptera.[1] Sala sahiji contona nyaéta Biston betularia, anu geus jadi subjék raloba panalungtikan dina génetika populasi.


Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Robin McLeod, John and Jane Balaban, Beatriz Moisset & Chuck Entz (April 27, 2009). "Family Geometridae - Geometrid Moths". BugGuide. Diakses pada 2 April 2011. 

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

  • Hausmann, A. (2001): The geometrid moths of Europe. Apollo Books.
  • Minet, J. & Scoble, M. J. (1999): The Drepanoid / Geometroid Assemblage. In: N. P. Kristensen (ed.): Handbuch der Zoologie. Eine Naturgeschichte der Stämme des Tierreiches / Handbook of Zoology. A Natural History of the phyla of the Animal Kingdom (Vol. 4: Arthropoda: Insecta. Part 35: Lepidoptera, Moths and Butterflies vol. 1: Evolution, Systematics, and Biogeography): Chapter 17. Walter de Gruyter, Berlin & New York.
  • Scoble, M. J. (ed.) (1999): Geometrid Moths of the World: A Catalogue. CSIRO Publishing. ISBN 0-643-06304-8

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Citakan:Lepidoptera