Giovanni Battista Venturi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Giovanni Battista Venturi

Giovanni Battista Venturi lahir tanggal 11 Séptémber 1746 di Bibbiano; tilar dunya tanggal 11 Séptémber 1822 di Reggio Emilia, Italia.[1]

Ti taun 1733, Venturi jadi profésor di Universitas Modena tuluy di Pavia.[1] Pagawéan panggedéna hasil anjeunna nyaéta dina widang hodrolik.[1] Dina taun 1797 anjeunna medalkeun hasil diajarna di Perancis ngeunaan aliran cai anu liwat dina tabung nu aya cabangan (tabung venture).[1] Dina taun 1887 saurang élmuwan Amérika, C. Harschel ngajukeun alat ukur cai anu ngarana Venturi.[1] Pipa Venturi pikeun ngukur gancangna aliran hawa jeung cai. Anjeunna ogé merhatikrun téori warna jeung sababaraha hal ngeunaan optik.[1] Dina taun 1790 anjeunna nulis ésséy ngeunaan perkenalan sistem decimal pikeun tekanan jeung beurat ka Italia.[1]

Anjeunna dileler jadi imam (pendeta) dina taun 1769, jeung dina taun anu sarua ditunjuk minangka guru logika di seminari Reggio Emilia.[2] Dina taun 1774 anjeunna jadi profésor géométri jeung falsafah di Universitas Modena, tiluy taun 1776 anjeunna jadi profésor dina widang fisika.[2] Venturi nyaéta jalma nu mimiti anu merkatikeun yén pohara pentingana nganggap Leonardo da Vinci minangka saurang élmuwan, jeung dikompilasi, sarta réa mublikasikeun naskah jeung tulisan Galileo Galilei.[2]


Sumber[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g (en)Giovanni Battista Venturi (diakses tanggal 12 November 2011)
  2. a b c (en)Giovanni Battista Venturi (diakses tanggal 13 November 2011)
Nulis.jpg