Goléjra

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Goléjra
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Aves
Order: Passeriformes
Family: Passeridae
Genus: Passer
Species: P. domesticus
Ngaran binomial
Passer domesticus
(Linnaeus, 1758)

Goléjra (Passer domesticus) mangrupakeun manuk anggota kulawarga Passeridae nu sumebar di ampir sakuliah Éropa jeung Asia. Ieu manuk sumebar ka ampir sakuliah dunya nuturkeun sumebarna manusa: ka Amérika, Aprika sub-Sahara, jeung Australia. Di Amérika, ieu manuk dibawa pikeun ngontrol hama antara taun 1850-1875.

Awak manuk goléjra panjangna 14-16 cm, mikaresep hirup di wewengkon nu iklimna sedeng. Biasana, hirupna téh deukeut jeung dayeuh atawa padumukan manusa.

Galeri poto[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Crystal Clear app babelfish.png