GoldStar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur bir Israel, tempo Goldstar.

GoldStar nyaeta ngaran pausahaan elektronika nu ngadeg taun 1958. Ngaran pausahaan ieu ganti jadi LG Electronics sarta LG Cable taun 1995. LG Cable robah deui jadi LS Cable taun 2005.

GoldStar nyieun rupa-rupa produk, kaasup radio, microwave, traktor, jsb...

Traktor GoldStar sabenerna mah mimiti aya taun 1975 minangka bagean tina Hyundai, gawe bareng jeung Yanmar Jepang. Taun 1977, mimiti gawe bareng jeung Fiat Itali, sarta taun 1983 beunang ku GoldStar. Dina taun nu sarua, mimiti gawe bareng jeung Mitsubishi, sarta kooperasi jeung Fiat taun 1984.

Traktor dijual kalayan merek GoldStar jeung Fiat-GoldStar. Tempo oge LG Tractors jeung LS Tractors.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]