Gombong, Ciawi, Tasikmalaya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Désa  Gombong

Peta lokasi Gombong
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Tasikmalaya
Kacamatan Ciawi
Nami Kuwu
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan

Gombong nyaéta salasahiji désa di kacamatan Ciawi, Kabupatén Tasikmalaya, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Desa Gombong aya dina wewengkon Gunung Talaga Bodas palih wetan. Ngadegna Desa Gombong teu acan tiasa ditangtoskeun iraha-irahana, mung upami ningal di Kampung Pocol aya kakantunan Kabuyutan (Situs) anu mangrupikeun Menhir dina areal Punden Berundak, aya kamungkinan Desa Gombong mangrupikeun padumukan anu heubeul. Ngarujuk kana carita sajarah yen Gunung Talaga Bodas teh kapungkurna mangrupikeun Leuweung Tutupan (kabuyutan), tiasa janten Desa Gombong ngadeg sareng ditetepkeunana areal Gunung Talaga Bodas janten Leuweung Tutupan. Kacarioskeun jaman kapamingpinan Kuwu Ion Tanuwidjaja sareng raina Yusuf Tanuwidjaja, Desa Gombong kantos janten basis pertahanan rakyat ngalawan gerombolan DII/TII. Sababaraha kali Gombong diserang ku gerombolan DII/TII mung tiasa ditahan ku masarakat, dugi kanggo kaberhasilan Kuwu Ion Tanuwidjaja, Presiden Soekarno masihan penghargaan Bintang Emas, ti harita Kuwu Ion Tanuwidjaja katelah ku sebatan Kuwu Bintang.


Gnome-home.svg