Gunung Guntur

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gunung Guntur
Gunung Guntur.jpg
Gunung Guntur dipoto ti Cipanas, Garut
Luhur 2249 méter
Perenah Jawa Kulon, Indonésia
Koordinat 7°8′S 107°50′E
Tipe Gunung api kompléks
Panungtungan bitu 1847
Gunung Guntur dina awal abad ka-19

Gunung Guntur nyaéta stratovolkano aktif di Jawa Kulon, bagian ti runtuyan stratovolkano di beulah kalér-ngulon Kota Garut. Gunung ieu jangkungna kira 1500 m luhureun dataran Garut. Panungtungan bitu taun 1847, gunung ieu kawilang aktif pisan dina abad ka-19.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg