Gunung Papandayan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panorama Gunung Papandayan

Gunung Papandayan salah sahiji gunung anu aktip kénéh, jangkungna 2665m di luhur permukaan laut, Gunung Papandayan mangrupa salah sahiji objék wisata di Garut.[1] Ieu tempat wisata anu kasohor utamana pikeun jalma anu resep naék gunung.[1] Jarak ti kota Garut sakitar 28 kilométer.[1] Salain panorama Gunung aya ogé kawah anu ngarana kawah mas, kawah nangklak, kawah manuk.[2] Wisata gunung api aya di puncak gunung Papandayan, nya éta di kawah mas.[2] Pikeun tempat kemping perenahna aya di tegal alun-alun jeung Tegal Brungbung.[2] Panorama alam anu éndah perenahna di sektor barat, barat laut jeung utara alatan éndahna téh ngajumplukna kebon entéh.[2] Pikeun anu resep naék gunung, bisa ngaliwatan jalan sektor timur laut, nya éta ngaliwatan kampung Panday.[2] Lilana lalampahan sakitar lama perjalanan sekitar 5 nepi ka 6 jam.[2] Ilahar gunung-gunung séjéna, ka tempat tujuan bakal kasampak sababaraha panto asup, salah sahijina ngaliwatan panto asup anu aya di Désa Pakénjéng Kacamatan Pamulihan anu mangrupa panto asup anu sok biasa diliwatan ku tukang naraék gunung.[2] Lamun geus nepi ka Désa Pakénjéng, urang kudu lempang deui ka pos pandaptaran anu jarakna rada jauh sakitar 8 nepi ka 10 km.[2] Di tengah lalampahan antara Camp Davies jeung puncak gunung Papandayan, urang bakal ningali hiji penoména alam anu alus nya éta ningali semburan uap panas kaluar tina beuteung bumi jeung ngaluarkeun bau.[2] Puncak gunung Papandayan atawa Pondok Saladah. Di sabudeureunnana loba kembang eidelweis anu sok disebut kembang abadi, ku sabab kembang ieu tara layu yang juga disebut-sebut sebagai bunga abadi.[2] Kembang ieu seungitna anu has jeung moal leungit.[2] Numutkeun sajarah gunung Papandayan geus sabaraha kali bitu, nya éta di taun 1772, 1942, 2002.[3]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c Gunung Papandayan(Dicutat tanggal 17 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k WISATA GUNUNG PAPANDAYAN(Dicutat tanggal 17 November 2011)
  3. Darpan, Suhardiman Budi. 2007. Seputar Garut. Tarogong: Komunitas Srimaganti.