Gunung Tangkuban Parahu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gunung Tangkuban Parahu
Luhur 2.084m
Perenah Lembang, Bandung, Jawa Barat
Tipe Stratovolcano
Panungtungan bitu 1983[1]

Gunung Tangkuban Parahu nyaeta salah sahiji gunung nu aya di propinsi Jawa Barat, Indonésia. Gunung ieu ayana 20 km di kaléreun Kota Bandung, jangkungna 2.084 méter. Gunung ieu loba didatangan ku turis nu bisa naékan ieu gunung nepi ka sisi kawahna, malahan maké kandaraan. Wewengkon di sabudeureun Gunung Tangkuban Parahu kaasup tiis, suhu rata-rata sapopoéna nyaéta 17oC keur pabeubeurang jeung 2oC keur mangsa peuting. Lahirna gunung ieu dijadikeun dongéng dina legénda Sangkuriang.


Nulis.jpg