Gyula Cseszneky de Milvány et Csesznek

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Count Gyula István Cseszneky de Milvány et Csesznek; (Hongaria: vitéz cseszneki és milványi gróf Cseszneky Gyula István, 1914, Nagymajor, Austria-Hungaria—?) nyaéta saurang penyair Hongaria, panarjamah, pulitikus, sarta minangka Julius I, Pangeran Pindus jeung Moglena.

Dina taun 1941, salila Perang Dunya II, manéhna jadi panasehat pikeun Aimone Aosta anu harita jadi Raja Tomislav II ti Nagri Merdika Kroasia. Di Kroasia, manéhna jadi count. Dina 1943, alatan réncang Italina nu boga pangaruh sarta kulawarga Balkanna, Count Cseszneky diangkat jadi pangeran di nagara bagian Vlach nu kabentuk di sakumna Pindus sarta Moglena landeuh ku kolaborator urang Itali, Alcibiade Diamandi (anu baheulana geus ngawasa daerah eta minangka Alcibiades I).

Pangeran Julius mah ngan ukur ngaranna wungkul jadi pangawasa teh, da manéhna berhubungan jeung pamaréntah Sekutu. Maksudna mah anjeunna hayang mastikeun wewengkon otonom pikeun Aromania sarta Megleno-romania. Dina 1943, ku sabab Nazi Jerman ngarebut ti soldadu Itali, manéhna dipaksa pikeun ngundurkeun diri alatan kakulawargaan Yahudina, sarta ditéwak ku Gestapo. Manéhna junun kabur balik ka Hongaria tur milu ulubiung dina nulungan urang Yahudi.

Sanggeus perang, manéhna indit babarengan jeung Aimone Aosta ka Argentina.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • José Andreanu, Los secretos del Balkan
  • L. Sankó, A csallóközi nemesi közbirtokosság
  • Fiorenzo Toso, Frammenti d'Europa
  • Dean Kalimniou:, Alkiviadis Diamandis di Samarina

Tumbu luar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg