Héjo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Héjo
 
Koordinat Warna
Triplét Hex #00FF00
RGB (r, g, b) (0, 255, 0)
CMYK (c, m, y, k) N (255, 0, 255, 0)
HSV (h, s, v) (120°, 100%, 100%)
  N: Normalisasi ka [ 0–255 ] (robah jadi [0–100])

Héjo mangrupakeun warna nu ilahar katempo di alam. Loba tutuwuhan katémbong héjo utamana kusabab ayana sanyawa kimia nu katelah klorofil. Cahya srangéngé nu katempo ku urang ti Marcapada balukar ayana atmosfir jeung sababaraha hal lian sok katémbong héjo.

Sinar héjo mibanda panjang gelombang 520-570 nm, mangrupa salah sahiji warna primér tambahan, komplemén magenta. Loba ogé seniman nu tetep ngagunakeun téori warna tradisional nu nganggap yén komplemén héjo mah beureum.

Jalma nu lolong kana warna beureum-héjo mindeng bisa kénéh ngabédakeun antara dua warna ieu, tapi mun jeung warna séjén sok lieureun. Misalna warna héjo caang jeung konéng, héjo kolot jeung coklat.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Spéktrum éléktromagnétik

Gelombang radio | Gelombang mikro | Infrabeureum | Spéktrum cahaya katémbong | Ultraviolét | Sinar X | Sinar gamma


Katémbong: Beureum | Jingga | Konéng | Héjo | Biru | Indigo | Bungur

Warna Ramat hideung pérak abu-abu bodas beureum marun bungur fuchsia héjo lime olive konéng orange bulao bulao laut teal aqua
                                 


Nulis.jpg