Hanung Bramantyo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Hanung Bramantyo anu ngaran lengkepna Setiawan Hanung Bramantyo lahir di Yogyakarta, 1 Oktober 1975, dipikawanoh minangka saurang sutradara ngora kalayan sajumlah karya berprestasi.[1] Dina kahirupan pribadina, Hanung jeung Yanesthi Hardini kaayaan rumah tanggana keur aya di tungtung tanduk.[1] Prosés perceraian Hanung anu geus miboga hiji budak lumangsung di Pangadilan Agaman Jakarta Selatan.[1]

Di bulan Februari 2009, sutradara film pondok JK ieu, geus resmi jadi duda.[1] Sanggeus jadi duda, bapa ti Barmastya Bhumi dikabarkeun ngajalin hubungan spesial kalayan artis Zaskia Adya Mecca.[1] Tapi mindeng sok teu ngaku ayana hubungan téh, tapi dina Senén (14/9) peuting, tempat di Masjid At Taqwa, Kemayoran Baru, Jaksel, Hanung mantep nikah ka Zaskia, kalayan mas kawin mangrupa duit tunai Rp80.897.000, sutradara GET MARRIED 2 ieu resmi jadi salaki Zaskia.[1]

Di taun 2010, Hanung diwartakeun dipariksa ku Kapulisian Kalimantan Selatan.[2] Sutradara ieu disangka geus narima duit sagedé Rp1,4 milyar patali keur nyieuna film ASMAUL HUSNA.[2] Tapi hanjakalna, duit ieu disinyalir minangka hasil kajahatan.[2] Béjana perkara ieu ogé nyeret ngaran penyanyi Opick, Hanung sorangan ngarasa dirina saukur korban. [2]

KARIR[édit | sunting sumber]

Dina Festival Film Indonésia (FFI) 2005, Hanung kapilih minangka sutradara pangalusna liwat filmna, BROWNIES pikeun Piala Citra - film layar lebar.[1] Dirina ogé dinominasikan minangka sutradara pangalusna pikeun film carita lepas, liwat SAYEKTI DAN HANAFI, tapi dirina saterusna diéléhkeun ku sutradara Guntur Soehardjanto. [1]

Film-film anu disutradarai Hanung di antarana, LENTERA MERAH (2006), JOMBLO (2006), SAYEKTI DAN HANAFI (TV) (2005), CATETAN AKHIR SEKOLAh (2005), BROWNIES (2004), WHEN... (2003), GELAS-GELAS BERDENTING (2001) sarta TOPENG KEKASIH (2000).[1] Sajaba ogé ngarahkeun film TINGKLING GLASS, anu saterusna ngahontal Jawara III Bronze 11th Cairo International Film Festival (CIFF) Category TV Program di Mesir.[1]

Karya spektakuler Hanung ditembrakkeun liwat film AYAT-AYAT CINTA(2008), hiji film religi anu diangkat ti novel suksés karya Habiburrahman El Shirazy jeung judul anu sarua.[1] Dina film éta, duda jeung saurang anak ieu, ngajak Fedi Nuril, Rianti Cartwright, Carissa Putri, Zaskia A Mecca, sarta Putri Indonésia 2002, Melanie Putri ngabintangan film anu ogé suksés diputer di Malaysia sarta Singapura éta. [1]

Suksés film ieu, ogé dituturkeun kalayan kaberhasilan album OST AYAT-AYAT CINTA (2008) anu di jerona ngeusi 12 lagu anu dibawakan Rossa, Ungu, sarta Sherina.[1]

Hanung sorangan kungsi kuliah di Fakultas Ékonomi Universitas Islam Indonésia tapi henteu dipungkasna. Saterusna pindah diajar dunya film di Jurusan Film Fakultas Film sarta Télévisi Institut Kesenian Jakarta.[1] Sadeui nungguan prosés sidangna, Hanung ngabuktikeun deui kiprahna minangka sutradara ngora berbakat.[1] Babarengan Starvision manéhna hayang ngulang suksésna tiheula liwat film AWÉWÉ BERKALUNG SORBAN anu diangkat ti novel karya Abidah Al Khalieqy.[1]

Dina taun 2011, filmna,? jadi kontroversi di tanah air.[1] Sawatara pihak ngancem ambéh film ieu henteu tayang.[1] Sanggeus sempet témbong di layar rubak, film? sempet baris ditayangkeun di salah sahiji stasiun télévisi swasta, SCTV.[1] Tapi, alatan dianggap ngeusi ngeunaan pemurtadan, film ieu gagal tayang sanggeus Front Pembela Islam (FPI) ngadatangan kantor SCTV.[1]

FILMOGRAFI

Minangka sutradara:


Minangka pamaén:

  • JOMBLO (2006) - minangka koki
  • LENTERA MERAH (2006) - minangka Déwan Alumni 65
  • GET MARRIED 2 (2009) - minangka pemarkir mobil
  • GET MARRIED 3 (2011) - minangka jelema lolong.[1]


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u (id)[1] (diaksés tanggal 12 Nopember 2011)
  2. a b c d e (id)[2] (diaksés tanggal 12 Nopember 2011)
Nulis.jpg