Hara Takashi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Hara.
Hara Takashi
Perdana Mentri Jepang
Perdana Mentri Jepang ka-19
Masa jabatan
29 Séptémber 1918 – 4 Nopémber 1921
Saméméhna Terauchi Masatake
Sangguesna Takahashi Korekiyo
Katerangan lian
Gumelar 9 Pébruari 1856
Morioka, Mutsu Province, Jepang
Pupus 4 Nopémber 1921 (yuswa 65)
Tokyo, Japan
Partéy pulitik Rikken Seiyukai
Pagawéan Cabinet Minister

Hara Takashi (原敬?) (9 Pébruari 18564 Nopémber 1921) nyaeta salah saurang pulitikus Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-19 ti 29 Séptémber 1918 dugi ka 4 Nopémber 1921.

Bibliografi[édit | sunting sumber]

  • Najita, Tetsuo: Hara Kei in the Politics of Compromise 1905-1915. Harvard Univ. Press, 1967.
  • Olson, L. A.: Hara Kei – A Political Biography. Ph.D.diss. Harvard University, 1954.
  • Duus, Peter: Party Rivalry and Political Change in Taisho Japan. Cambridge/Mass.: Harvard University Press, 1968.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Saméméhna
Kato Tomosaburo
Minister of the Navy of Japan (acting)
Oct 1921 – Nov 1921
Sanggeusna
Uchida Kosai


Nulis.jpg