Heisei

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Satsuma-samurai-during-boshin-war-period.jpg

Sajarah Jepang

Glossary
Kotak ieu: temposawalaédit

Heisei (Basa Jepang: 平成) nyaeta ngaran jaman Jepang kiwari di Jepang. Era Heisei dimimitian dina tanggal 8 Januari, 1989, ngan sapopoe sanggeus pupusna Kaisar Hirohito. Putrana, Akihito, diangkat jadi Kaisar Jepang. Dumasar kana adat Jepang, Hirohito ganti ngaran jadi "Kaisar Shōwa" dina tanggal 31 Januari, sarta Akihito bakal ganti ngaran "Kaisar Heisei" sanggeus anjeunna pupus engke.

Sabab kitu 1989 sarua jeung Shōwa 64 nepi ka poe ka 7 dina bulan munggaran (7 Januari) sarta Heisei 1 (Basa Jepang: 平成元年, Heisei gannen; gannen hartina "taun kahiji") ti mimiti poe ka-8 bulan kahiji (8 Januari). 2014 nyaeta Heisei 26.


Rujukan[édit | sunting sumber]

Tempo oge[édit | sunting sumber]


Heisei 1st 2nd 3rd 4th 5th 6th 7th 8th 9th 10th 11th 12th 13th 14th 15th 16th 17th 18th 19th 20th
Gregorian 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008

Preceded by:
Shōwa

Heisei

Succeeded by:
-

Nulis.jpg