Heulang Jawa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Heulang Jawa
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Aves
Order: Falconiformes
Family: Accipitridae
Genus: Spizaetus
Species: S. bartelsi
Ngaran binomial
Spizaetus bartelsi
Stresemann, 1924

Heulang Jawa, Spizaetus bartelsi téh heulang ukuran sedeng, panjangna kira 61 cm, bulu coklat kolot, manuk pamangsa (raptor) anggota kulawarga Accipitridae. Ciri utama ieu heulang nyaéta kukuncung nu panjang dina huluna, bulu dina hulu jeung beuheungna gomplok, tapi hideung lebah awak handapna. Kukuncungna hideung, tapi lebah tungtungna mah bodas. Ieu manuk téh éndemik Indonésia, sumebar di leuweung-leuweung tropis pulo Jawa. Kadaharanana mangrupa manuk, kadal, lalay, jeung mamalia laleutik.

Alatan beuki heureut habitatna sarta ukuran populasina nu saeutik, Heulang Jawa asup kana kategori kaancam punah dina Daptar Beureum IUCN (Lampiran II CITES).

Sebaran[édit | sunting sumber]

Daérah-daérah nu kungsi ngalaporkeun ayana heulang jawa, di antarana

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • BirdLife International (2004). Spizaetus bartelsi. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Dipulut ping 3 December 2006. Database entry includes justification for why this species is endangered

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]