Hida (karéta)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
JR Central KiHa85 DMU di Stasion Mino-Ōta

Hida (ひだ Hida?) nyaeta kareta limited express (eureun di sababaraha stasion utama) nu dioperasikeun ku Central Japan Railway Company (JR Central) sapanjang Jalur Utama Takayama di Jepang tengah. Ieu layanan mimiti ti Nagoya (sapopoe sakali ti Osaka terus ka Nagoya) liwat Gifu jeung Gero terus Takayama salila dua jam.

Sanggeus banjir dina taun 2004, sababaraha trek ruksak. Ku sabab kitu, jalur nuju ka Toyama Station, ngan bisa nepi ka Hida Furukawa Station. Dina bulan Séptémber 2007, ieu jalur diomean tur kiwari geus bisa nepi ka Stasion Toyama.


Kareta nu masih jalan[édit | sunting sumber]

3- or 4-car KiHa85 DMU sets