Hijaz

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Wewengkon Hijaz di wewengkon Saudi Arabia

Al-Hijaz, atanapi, Hijaz (Basa Arab: الحجازal-Ḥiǧāz) nyaéta wewengkon di beulah kulon Saudi Arabia ayeuna. Wewengkonna manjang ti Haql di Teluk Aqaba ka Jizan. Kota utamina Jeddah, tapi meureun leuwih katelah tina kota suci Islamna nyaéta Mekkah jeung Madinah. Wewengkon ieu misahkeun lemah Najd di wétan jeung lemah Tihamah di kulon.

Kota[édit | sunting sumber]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]


Gnome-globe.svg