Hileud jeungkal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hileud Jeungkal
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Arthropoda
Class: Insecta
Order: Lepidoptera
Family: Geometridae
Genus: Erannis
Species: E. defoliaria
Ngaran binomial
Erannis defoliaria
(Clerck, 1759)
Sinonim

Phalaena defoliaria Clerck, 1759

Hileud jeungkal (Erannis defoliaria; anu jagana métamorfosis jadi geget) nyaéta hiji spésiés ti kulawarga Geometridae. Sato ieu mangrupa sato umum di wewengkon Palearktik jeung Wétan Deukeut.

Bikang
Ilustrasi ti John Curtis's British Entomology Volume 6
Hileud jeungkal, Jérman

Pustaka[édit | sunting sumber]

  • Chinery, Michael Collins Guide to the Insects of Britain and Western Europe 1986 (Reprinted 1991)
  • Skinner, Bernard Colour Identification Guide to Moths of the British Isles 1984
  • The pest control of the chestnut tree by Dr Péter Szentiványi. Chestnut - Agricultural Publisher. For Sarkpont Cc., Hungary.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]