Hipotesa ergodik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina fisika jeung termodinamika, hipotesa ergodic nyebutkeun yen, dina periode waktu nu lila, waktu nu dipake dina daerah nu sarua tina phase space microstates mibanda energi nu sarua jeung volume di eta daerah, contona keur sakabeh microstates nu bisa diakses mibanda kamungkinan nu sarua dina periode waktu nu lila. Kasaruaan ieu, bisa disebutkeun yen waktu average sarta average dina susunan statistik mibanda nilai nu sarua.

Teori ergodik ngarupakeun cabang tina matematik nu pakait jeung dinamika sistim nu salaras jeung versi ieu hipotesis, dina bahasa teori ukuran.