Homoscedasticity

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistik, runtuyan atawa vektor variabel acak disebut homoscedastic lamun kabéh variabel acak dina runtuyan atawa vektorna anu miboga varian kawates sarua. Lawanna disebut heteroscedasticity. Anggapan dina nyederhanakeun tur ngarawat homoscedasticity sarta hasilna nujul kana estimasi nu panghadena (upamana dina data mining sanajan ieu anggapan teu salawasna bener.

(Di Inggris, sakapeung disebut homoskedastic. Nyaéta hiji hal nu istimewa dina aturan éjahan Amérika anu biasana leuwih satia nepi ka etimologi tibatan éjahan Inggris.)