Ibaraki Prefecture

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Préféktur Ibaraki (茨城県 Ibaraki-ken)
Map of Japan with Ibaraki highlighted
Ibukota Mito
Wewengkon Kantō
Pulo Honshū
Gubernur Masaru Hashimoto
Lega 6,095.58 km² (23rd)
 - % cai 4.8%
Populasi  (October 1, 2000)
 - Populasi 2,985,424 (11th)
 - Kapadetan 490 /km²
Jumlah Distrik 7
Jumlah Kota Administrasi 43
ISO 3166-2 JP-08
Ramatloka www.pref.ibaraki.jp/
en/menu.htm
Lambang Préféktur
 - Kembang Rose (Rosa)
 - Tangkal Ume tree (Prunus mume)
 - Manuk Eurasian Skylark (Alauda arvensis)
Symbol of Ibaraki Prefecture
Lambang Préféktur Ibaraki
Keur kota, tempo Ibaraki, Osaka.

Préféktur Ibaraki (茨城県 Ibaraki-ken?) nyaeta salah sahiji préféktur di Jepang ayana di Wewengkon Kantō di Pulo Honshū. Ibukotana nyaeta Mito.

Nulis.jpg