Ibing

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jaipongan salah sahiji ibing Sunda

Ibing nya éta gerak awak sacara ritmis anu dilakukeun di tempat jeung waktu nu tangtu keur kaperluan pakaulan, ngungkapkeun rasa, maksud, jeung pikiran. Sora atawa musik mangrupa alat nu ngatur gerakan nu ngibing jeung nguatkeun maksud nu hayang di tepikeun.[1]
Numutkeun Corrie Hartong, ibing nya éta gerak-gerak anu dibéré bentuk jeung ritmis ti awak di jero rohangan. [2]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. http://id.wikipedia.org/wiki/Tari. Tari. Diakses 17 September 2011.
  2. Singarimbun, Masri. (1992). Pengantar Apresiasi Seni.Jakarta: PT. Balai Pustaka.
Nulis.jpg