Iblis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Iblis nya éta tiap-tiap anu durhaka ti golongan jin hungkul lain ti golongan manusa atawa sato.[1]Jin dina Qur'an, Alloh swt nyebutkeun sababaraha kali kecap jin.[1]Malahan mah aya hiji surat anu secara khusus ngabahas ngeunaan jin jeung dingaranan surat Al-Jin.[1]Lamun dicindekkeun saliwat, bakal aya sababaraha hal anu bisa dipikanyaho tina Qur'an ngeunaan saha éta jin téh.[1]

  • Jin diciptakeun ku Alloh tina seuneu.[1]Alloh nyebutkeun yén éta jin diciptakeun tina [[seuneu] anu kacida panasna, jeung disebutkeun dijieunna tina seuneu anu ngagedur[1]

Dan Kami telah menciptakan jin sebelum dari api yang sangat panas.[1]

Dan Dia menciptakan jin dari nyala api.[1]

  • Jin aya anu muslim jeung aya anu henteu saluyu jeung dauhan Alloh nya éta[1] :

Dan sesungguhnya di antara kami ada orang-orang yang saleh dan di antara kami ada yang tidak demikian halnya, adalah kami menempuh jalan yang berbeda-beda.[1]

Conto jin muslim nya éta jin anu jadi tentara Nabi Sulaiman as.[1]Saluyu jeung anu geus diterangkeun dina Qur'an[1]:

Dan Kami telah menciptakan jin sebelum dari api yang sangat panas.[1]

Dan Kami angin bagi Sulaiman, yang perjalanannya di waktu pagi sama dengan perjalanan sebulan dan perjalanannya di waktu sore sama dengan perjalanan sebulan dan Kami alirkan cairan tembaga baginya, dan sebahagian dari jin ada yang bekerja di hadapannya dengan izin Tuhannya, dan siapa yang menyimpang di antara mereka dari perintah Kami, Kami rasakan kepadanya azab neraka yang apinya menyala-nyala.[1]

Para jin itu membuat untuk Sulaiman apa yang dikehendakinya dari gedung-gedung yang tinggi dan patung-patung dan piring-piring yang seperti kolam dan periuk yang tetap, bekerjalah hai keluarga Daud untuk bersyukur, dan sedikit sekali dari hamba-hambaKu yang berterima kasih.[1]


Arjuna Wayang.jpg


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o Wikanjati, Argo.2010.Kumpulan Kisah Nyata Hantu di 13 Kota.Yogyakarta:Penerbit Narasi