Ida Widawati

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Seniman Sunda
Gambar:IdaWidawati.jpg
Wasta: Ida Widawati
Lahir: 7 Januari 1956
Pakasaban: Juru mamaos, juru kawih

Ida Widawati nyaéta juru mamaos asal Garut. Anjeunna lahir dina lingkungan seniman sahingga bakat seni anjeunna tumuwuh sarta mekar subur. Ida memang digedékeun ku haleuang sarta hariring. Bapa kukutna, Ili Sadeli, boga pakumpulan kasenian nu ngaranna Lingkung Seni Malati.

Ida meunang atikan di SMP Garut dina taun 1965, SMA Garut dina taun 1968 sarta Fakultas Sastra Jurusan Antropologi Universitas Padjadjaran, Bandung, nepi ka tingkat III).

Ida kungsi meunangkeun pangajén:

  1. Jawara I Pasanggiri Tembang Sunda SLTP sa-Jawa Kulon
  2. Jawara I Pasanggiri Tembang Sunda Damas (1962)
  3. Jawara II Pasanggiri Tembang Sunda Damas (1974)
  4. Jawara I Tembang Sunda Saodah Cup (1974 sarta 1976)

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Apa dan Siapa Orang Sunda, Ajip Rosidi