Immagine & Poesia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Logo-immaginepoesia.gif

IMMAGINE&POESIA nyaéta hiji gerakan seni kontemporer internasional nu nyambungkeun gambar kalayan kecap-kecap ditulis.[1]

Ugo Nespolo's painting Urbano
Aeronwy Thomas in Torino, Italia, 2006
Lawrence Ferlinghetti, San Francisco 2013

Asal[édit | sunting sumber]

Gerakan ieu didirikan di Alfa Teatro, Torino, Italia warsih 2007, ku sajumplukan leutik penyair sarta seniman kaasup Aeronwy Thomas, putri Dylan Thomas, Lidia Chiarelli, Gianpiero Actis sarta séjén-séjén, anu percaya yén kakuatan kecap-kecap ditulis sarta gambar visual, sabot ngagabung, nyieun karya anyar anu leuwih badag badag alatan penggabungan.[2]

Penyair Amérika Sarikat Lawrence Ferlinghetti[3] sarta seniman Italia Ugo Nespolo nyaéta anggota Komite Cahara IMMAGINE&POESIA. Beverly Matherne, penyair sarta saurang profesor di Northern Michigan University, ogé mangrupa anggotana. Para kritikus seni resmi ti gerakan ieu téh Mary Gorgy[4] sarta Enzo Papa.

Manifesto[édit | sunting sumber]

The proclamation of IMMAGINE&POESIA manifesto

Manifesto geus ditarjamahkeun ka dina 28 basa.[5] Ieu diwangun ti 10 poin. Titik kaopat némbongkeun waktu-waktu pemupukan silang pikeun seniman sarta penyair: pelukis bisa menginspirasi saurang penyair atawa hiji komposisi puitis bisa menginspirasi panyiptaan karya seni, hasilna nyaéta bentuk seni yang baru dan lengkap[6].

Pameran[édit | sunting sumber]

Saprak warsih 2007 Gerakan ieu geus menyelenggarakan pembacaan puisi sarta pameran ngeunaan gambar sarta kecap-kecap anu nyambung pageuh. Anu pangpentingna geus diayakeun di Italia, di Inggris sarta di Amérika Sarikat.

Web Site[édit | sunting sumber]

http://www.immaginepoesia.org International Website

Référénsi[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg