Incoterm

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Incoterm atawa istilah komérsial internasional (basa Inggris: international commercial terms) nyaeta saruntuyan istilah jual beuli internasional nu loba dipake di sakuliah dunya. Incoetrm dipake keur ngabagi beaya transaksi jeung tanggung jawab antara nu ngajual jeung nu meuli tur ngagambarkeun praktek transportasi state-of-the-art. Incoterm tumali raket jeung U.N. Convention on Contracts for the International Sale of Goods.

    • EXW. Ex Works (nyebut tempat): nu ngajual nyieun barang nu sayaga di tempatna.
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.
  • Group F - Main Carriage Unpaid:
    • FCA. Free Carrier (nyebut tempat): nu ngajual ngurus barang, cleared for export, into the custody of the first carrier (named by the buyer) at the named place. This term is suitable for all modes of transport, including carriage by air, rail, road, and containerised / multi-modal transport.
    • FAS. Free Alongside Ship (named loading port): free Alongside Ship: the seller must place the goods alongside the ship at the named port. The seller must clear the goods for export; this changed in the 2000 version of the Incoterms. Suitable for maritime transport only.
    • FOB. Free On Board (named loading port): the classic maritime trade term, Free On Board: seller must load the goods on board the ship nominated by the buyer, cost and risk being divided at ship's rail. The seller must clear the goods for export. Maritime transport only.
  • Group C - Main Carriage Paid:
    • CFR. Cost and Freight (named destination port): seller must pay the costs and freight to bring the goods to the port of destination. However, risk is transferred to the buyer once the goods have crossed the ship's rail. Maritime transport only.
    • CIF. Cost, Insurance and Freight (named destination port): exactly the same as CFR except that the seller must in addition procure and pay for insurance for the buyer. Maritime transport only.
    • CPT. Carriage Paid To (named place of destination): the general/containerised/multimodal equivalent of CFR. The seller pays for carriage to the named point of destination, but risk passes when the goods are handed over to the first carrier.
    • CIP. Carriage and Insurance Paid to (named place of destination): the containerised transport/multimodal equivalent of CIF. Seller pays for carriage and insurance to the named destination point, but risk passes when the goods are handed over to the first carrier.
    • CTO. Container Terminal Order.
  • Group D - Arrival:


Tanggung jawab nu ngajual dina mayaran[édit | sunting sumber]

Keur hiji istilah, "Enya" nuduhkeun yen nu ngajual boga tanggung jawab pikeun nyadiakeun jasa nu kaasup dina harga. "Henteu" nuduhkeun yen bagean ieu mangrupakeun tanggung jawab nu meuli. Lamun asuransi henteu kaasup dina istilah eta (contona, CFR) mangka asuransi keur transportasi mangrupakeun tanggung jawab nu meuli.

Ngamuatkeun kana treuk Ekspor -beaya wajib Ngangkut ka palabuan eksportir Ngabongkar tina treuk dina palabuan asal Ongkos mangkal di palabuan asal Ngangkut ka palabuan impor Ongkos mangkal di palabuan importir Ngabongkar kana treuk ti palabuan importir Ngangkut ka tujuan Asuransi Entry -Ijin bea cukai Entry -Pajeg
EXW Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu
FCA Enya Enya Enya Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu
FAS Enya Enya Enya Enya Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu
FOB Enya Enya Enya Enya Enya Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu
CFR Enya Enya Enya Enya Enya Enya Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu
CIF Enya Enya Enya Enya Enya Enya Henteu Henteu Henteu Enya Henteu Henteu
CPT Enya Enya Enya Enya Enya Enya Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu
CIP Enya Enya Enya Enya Enya Enya Henteu Henteu Henteu Enya Henteu Henteu
DAF Enya Enya Enya Enya Enya Enya Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu Henteu
DES Enya Enya Enya Enya Enya Enya Henteu Henteu Henteu Enya Henteu Henteu
DEQ Enya Enya Enya Enya Enya Enya Enya Henteu Henteu Enya Henteu Henteu
DDU Enya Enya Enya Enya Enya Enya Enya Enya Enya Enya Henteu Henteu
DDP Enya Enya Enya Enya Enya Enya Enya Enya Enya Enya Enya Enya
Incoterms Robert Wielgorski EN.PNG

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]