Independent identically-distributed random variables

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Hiji sekuen atawa kumpulan variabel acak disebut independent and identically distributed (i.i.d.) lamun satuan anu ngabogaan probability distribution sarua dina satiap distribusi sejenna jeung sakabehna mutually independent. Tina sudut pandang sample space X, hartina yen n percobaan berhubungan dina Xn ka n-fold dihasilkeun tina probability measure keur sakali percobaan.


Nulis.jpg