Indra Bruggman

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Indra Bruggman
Bruggman.jpg

Indra Lesmana Bruggman anu kawéntar kalayan ngaran Indra L. Bruggman (lahir 8 Méi 1981 di Tasikmalaya) nyaéta aktor sinétron dina dunya hiburan Indonésia.

Biografi[édit | sunting sumber]

Putra pasangan Yohana (bapa) sarta Mimi (indung) ieu saprak sakola dasar geus jadi jawara pasanggiri pintonan busana di dayeuh kalahiranana. Dina taun 1995, anak kadua ti opat sadulur ieu miluan pasanggiri pamilihan coverboy "Aneka". Waktu éta Indra masih diuk di bangku SMP, sarta hasil jadi salah sahiji finalis. Teu lila sanggeus éta, lalaki turunan Sunda-Walanda ieu mutuskeun pikeun hijrah ka Jakarta pikeun ngaronjatkeun karirnya.

Sanggeus miluan casting, Indra kapilih jadi palakon utama dina sinétron Jinny Oh Jinny produksi Multivision Plus, babarengan jeung Diana Pungky. Sinétron ieu langsung ngajaulkeun ngaranna. Sagala rupa tawaran sinétron ogé rajol. Sinétron séjén anu kungsi dibéntangan ku manéhna, diantarana Siapa Takut Jatuh Cinta sarta Romantika.

Sajaba sinétron, Indra ogé ngabéntangan sawatara pariwara, di antarana Sandal Dakkar, Krating Daeng, So Klin Pewangi, Sapatu Hasenda.

Teu ngan dina dunya hiburan waé, Indra ogé mecakan turun kana dunya bisnis. Dina taun 2004, babarengan jeung Rani, lanceukna, Indra muka butik anu dibéré ngaran Ind-ra anu mangrupa gabungan ngaranna jeung ngaran lanceukna.Indra L Brugman Mulai Seriusi Bisnis Butiknya, diaksés 28 Désémber 2007

Kawas artis séjén anu mimiti kawentar, Indra ogé meunang gosip-gosip anu marengan lalampahan kariernya. Lalaki nu jangkungna 180 cm ieu sempet diwartakeun ngalakonan hubungan sasama jinis sarta geus nikah di nagri Kincir Angin, Walanda jeung aktor Bertrand Antolin. Teu lila sanggeus béja ieu niup, poto maranéhanana nyebar di Internét. Tapi ahirna Roy Suryo, anu katelah minangka ahli informatika, multimedia, sarta telematika nyatakeun lamun poto kasebut hasil rékayasa.Roy Suryo Pastikan Poto Bertrand dan Indra Hasil Rekayasa, diaksés 28 Désémber 2007 Indra ogé kawéntar minangka artis anu gunta-ganti kabogoh. Indra kungsi papacangan jeung béntang Melody Cinta, Helmalia Putri, sanggeus éta manéhna digosipkan papacangan jeung Diana Pungky, batur maénna dina sinétron komédi Jinny Oh Jinny. Tacan leungit béja kasebut, Indra ogé diwartakeun deukeut jeung Shirley Margaretha. Tapi Indra teu ngaku boga hubungan husus boh jeung Diana boh jeung Shirley.[1] Indra juga pernah pacaran dengan Dhini Aminarti, namun hubungan ini pun tak bertahan lama.Kesalahan pengutipan: Tag <ref> harus ditutup oleh </ref>

Ayeuna, Indra Bruggman ngarambah ka dunya kawih. Manéhna jeung Mama Mimi tarung jeung kontéstan séjénna dina acara "Supermama Selebconcert" anu diayakeun ku Indosiar.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]