Inferensi statistik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Topik di handap ieu biasana kaasup kana interpretasi data statistik. Istilah anu leuwih formal keur topik ieu nyaeta inferensi statistik.

  1. Asumsi statistik
  2. Prinsip likelihood
  3. Parameter estimasi
  4. Statistik tes hipotesa
  5. Parobahan pamadegan dina statistik
rencana panalungtikan statistik -- kasimpulan data statistik

balik deui ka Statistik


Inferensi statistical nyaeta kaputusan ngeunaan hiji populasi tina "pengambilan" sampel sacara acak atawa, leuwih umum, ngeunaan proses acak tina hasil "observasi" dina periode waktu anu ditangtukeun. Di jerona kaasup:

  1. titik estimasi
  2. interval estimasi
  3. tes hipotesa (atawa tes signifikan)
  4. prediction

Aya sababaraha pamikirian anu beda ngeunaan "justifikasi" statistical inference. Didasarkeun kana sababaraha ide ngeunaan fenomena nyata leuwih kaharti lamun dimodelkeun sabage probability.

  1. frekuesni probabiliti
  2. personal probabiliti
  3. Bayes probabiliti
  4. pilihan probabiliti

Tingali ogé: Statistik