Institut Seni Indonesia Denpasar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Institut Seni Indonesia Denpasar

Ngadeg 28 Juli 2003 (peresmian)
Jinis Perguruan Tinggi Negeri
Réktor Prof.Dr. I Wayan Rai S., M.A.
Perenah Denpasar
Loka http://www.isi-dps.ac.id


Institut Seni Indonésia Dénpasar nyaéta paguron luhur seni anu diayakeun ku Departemen Atikan Nasional anu aya di handapeun sarta tanggung jawab langsung ka Menteri Atikan Nasional. ISI Dénpasar sacara fungsional dibina ku Diréktur Jenderal Atikan Luhur Departemen Atikan Nasional. ISI Dénpasar didirikan dumasar Kaputusan Présidén Republik Indonésia Nomer 33 Warsih 2003 tanggal 26 Méi 2003 anu mangrupa integrasi ti Sakola Luhur Seni Indonésia (STSI) Dénpasar sarta Program Studi Seni Rupa sarta Desain (PSSRD) Universitas Udayana.

Sejarah[édit | sunting sumber]

STSI Dénpasar mimitina ngaranna Akademi Seni Tari Indonésia (ASTI) Dénpasar, didirikan ku Pamaréntah Wewengkon Propinsi Bali dina tanggal 28 Januari 1967 jeung Kaputusan Gubernur Kapala Wewengkon Tingkat I Bali Nomer 2/Pem/5/I/a/1967, luhur prakarsa Majelis Tinimbangan sarta Pembinaan Kabudayaan (Listibya). Pendirian ASTI Dénpasar dumasar kana Pola Dasar Kebijaksanaan Pembinaan Kabudayaan Wewengkon Bali anu nengetan sipat-sipat pertahanan, penggalian, pembinaan sarta pengembangan kabudayaan wewengkon Bali. Beuki intensifnya interaksi antara kabudayaan sarta téknologi, sarta nambahan lobana seniman anu maot, ngabalukarkeun sawatara wangun kasenian tradisional Bali dikhawatirkan baris punah, ku kituna perlu diayakeun atikan kasenian pikeun generasi ngora minangka pewaris sarta panulung kabudayaan bangsa.

Sageus dua warsih nangtung, ASTI Dénpasar narima status penegerian ti Departemen Atikan sarta Kabudayaan jeung surat Kaputusan Nomer 066/1969 tanggal 7 Agustus 1969 sarta ASTI Dénpasar dinyatakeun minangka jurusan ti ASTI Yogyakarta anu pengelolaannya ditungkulan ku Direktorat Jenderal Kabudayaan Departemen Atikan sarta Kabudayaan. Salila 8 (dalapan) warsih lumangsung, alatan ayana parobahan struktur organisasi dina awak Departemen Atikan sarta Kabudayaan, mangka saprak warsih 1976 pengelolaan ASTI Dénpasar ditungkulan ku Direktorat Jenderal Atikan Luhur, sarta pembinaannya diarahkeun ka pembentukan Institut Seni Indonésia (ISI) babarengan jeung akademi-akademi kasenian séjénna di Indonésia. Jeung Kaputusan Menteri Atikan sarta Kabudayaan Republik Indonésia Nomer: 0445/0/1988, Akademi Seni Tari Indonésia Dénpasar dironjatkeun statusna jadi Sakola Luhur Seni Indonésia (STSI) Dénpasar. Pendirian STSI Dénpasar dikukuhkan jeung Surat Kaputusan Présidén Nomer 22 Warsih 1992.

Saprak 1 Oktober 1965 PSSRD mangrupa Jurusan Seni Rupa Fakultas Téknik Unud dumasar Kaputusan Menteri PTIP RI Nomer 240/Sek/PU/1965 tanggal 20 Oktober 1965. Dumasar Kaputusan Réktor Unud Nomer 483/SK/ PT.17/R.VIII/1983 tanggal 10 Méi 1983, PSSRD Unud dijieun jadi program studi antar fakultas, diperkuat jeung Kaputusan Dirjen Dikti Depdikbud Nomer 5/DIKTI/Kep/1984 dina fungsinya ngalaksanakeun Tridharma Paguron Luhur. Jeung tinimbangan konsentrasi atikan luhur seni pikeun ngabéla budaya, luhur pangrojong Ditjen Dikti Depdiknas,

Pemda Bali sarta masarakat Bali mangka mimitian disiapkeun mengintegrasikan dua lembaga kasenian STSI Dénpasar kalayan PSSRD Unud jadi hiji paguron luhur seni, saprak warsih 1993 dituluykeun warsih 1999. Dina tanggal 28 Juli 2003 Menteri Atikan Nasional (Prof. Drs. Abdul Malik Fadjar, M.Sc) ngaresmikeun pendirian ISI Dénpasar, ditandaan kalayan penandatanganan prasasti bertempat di Gedong Natya Mandala ISI Dénpasar.

Program Studi[édit | sunting sumber]

Ayeuna ISI Dénpasar nawarkeun 8 program studi anu kagabung dina dua fakultas (Fakultas Seni Pintonan sarta Fak. Seni Rupa sarta Desain):

Tumbu luar[édit | sunting sumber]


Citakan:Indo-perti-stub