International Civil Aviation Organization

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

International Civil Aviation Organization atawa ICAO (basa Sunda: Organisasi Pangapungan Sipil Internasional) nyaéta salah sahiji institusi ti Sarikat Bangsa-Bangsa nu ngembangkeun téhnik jeung prinsip-prinsip navigasi udara internasional jeung ngabantu kamekaran rarancang jeung pangembangan angkutan udara internasional pikeun nangtukeun kamekaranna karancang jeung aman.

Déwan ICAO ngadopsi standar jeung ngarékoméndasikeun praktik ngeunaan penerbangan, panyegahan gangguan intervénsi nu ilégal, jeung ngababarikeun prosedur lintas nagara pikeun penerbangan sipil internasional. Assad Kotaite geus jadi Présidén Déwan ICAO ti 1976, tapi mundur dina taun 2006.

Nulis.jpg