Istana Merdéka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Istana Merdéka, Jakarta

Istana Merdéka nya éta istana nagara nu bisa jadi tempat kediaman resmi Présiden Républik Indonésia. [1]

Sajarah[édit | sunting sumber]

Istana Merdéka mimiti diadegkeun taun 1873 nalika pameréntahan Gubernur Jendral Louden jeung rengsé taun 1879 nalika pamaréntahan Gubernur Jendral Johan Willem van Landsbarge. [2] Luas bangunan ieu sakitar 2.400 meter persegi, ku arsiték Drossares. [2] Mimiti pameréntahan Républik Indonésia, istana ieu jadi saksi sajarah penandatanganan naskah pangakuan kadaulatan Républik Indonésia Serikat ku Pamaréntah Belanda tanggal 27 Desember 1949. [2] Républik Indonésia Serikat diwakilan ku Sri Sultan Hamengkubuwono IX, sedengkeun Karajaan Belanda diwakilan ku A.H.J Lovink, Wakil Tinggi Mahkota di Indonésia. [2] Sanggeus panandatanganan naskah kadaulatan Républik Indonésia Serikat, bendera merah putih dikibarkeun ngagantikeun bendera Belanda, dibarengan ku dinyanyikeunna lagu Indonésia Raya jeung sora Merdeka ku bangsa Indonésia. [2] Saprak harita ngaran Istana Gambir diganti jadi Istana Merdéka. [2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Istana (Diakses tanggal 4 Desember 2011)
  2. a b c d e f Sajarah (Diakses tanggal 4 Desember 2011)