Jérman Nazi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bandéra Jérman Nazi, kalawan swastika salaku simbol nu dominan.

Jérman Nazi atanapi Reich Katilu ngarah ka utamina jaman ti taun 1933 nepi ka 1945, nalika Adolf Hitler mingpin nagara Jérman alaku diktator jeung yebarkeun ideologi nasional-sosialisme (Nationalsozialismus). Reich nyaéta kecap basa Jérman pikeun "karajaan". Disebut karajaan katilu sabab karajaan kahiji nyaéta Kakaisaran Romawi Suci, lamun karajaan kadua nyaéta Kakaisaran Jérman. Dina jaman ieu, Jérman tumuwuh ti nagara anu éléh Perang Dunya I nepi ka jadi salasahiji kakiatan militér nu panggedéna di dunya. Dina waktos nu sarua ogé aya pulitik rasis anu ngaluhurkeun bangsa Arya sareng ngahandapkeun ras-ras lian.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Citakan:German Reich Citakan:Jerman-stub