Jagorawi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Jagorawi mangrupakeun singgetan ti Jalan tol Jakarta - Bogor - Ciawi. Jalan tol nu posisina ngadeg ti kaler ka kidul, ti mulai wewengkon Cawang, Jakarta Wetan dugi ka wilayah kecamatan Ciawi, kabupaten Bogor.

Jalan tol ieu mangrupakeun jalan tol paling mimiti di Indonesia, panjangna 50 kilometer, 2 jalur kendaraan dina pambagian 3 lajur masing masing jalur ti mimiti Cawang nepi ka Sentul Kidul, 2 lajur ti Sentul Kidul ka Ciawi.

Gerbang tol[édit | sunting sumber]

  • Taman Mini
    • Kanggo kendaraan nu bade lebet atawa kaluar, ka atawa ti Pondok Gede, Pinang Ranti, Kramat Jati.
  • Dukuh / Pasar Rebo (simpang susun Pasar Rebo)
    • Kanggo kendaraan nu bade lebet atawa kaluar, ka atawa ti Jalan tol JORR, Bambu Apus, Tanah Merdeka.
  • Cibubur
    • Kanggo kendaraan nu bade lebet atawa kaluar, ka atawa ti Cibubur, Cileungsi, Cisalak, Cikeas.
  • Cimanggis
    • Kanggo kendaraan nu bade lebet atawa kaluar, ka atawa ti Cimanggis. Gerbang tol ieu khusus nu arahna ti atawa ka Jakarta, teu aya jalur ka arah Ciawi.
  • Gunung Putri
    • Kanggo kendaraan nu bade lebet atawa kaluar, ka atawa ti Gunung Putri, Cileungsi.
  • Citeureup
    • Kanggo kendaraan nu bade lebet atawa kaluar, ka atawa ti Citeureup, Cibinong.
  • Sentul
    • Kanggo kendaraan nu bade lebet atawa kaluar, ka atawa ti Sirkuit Sentul, Pemda Bogor.
  • Sentul Kidul
    • Kanggo kendaraan nu bade lebet atawa kaluar, ka atawa ti Sentul Kidul, Bogor Outer Ringroad (BORR).
  • Bogor
    • Kanggo kendaraan nu bade lebet atawa kaluar, ka atawa ti kota Bogor.
  • Ciawi
    • Kanggo kendaraan nu bade lebet atawa kaluar, ka atawa ti Ciawi, Puncak, Sukabumi.

Loka luar[édit | sunting sumber]