Jalarang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jalarang
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Mammalia
Order: Rodentia
Family: Sciuridae
Genus: Ratufa
Species: R. bicolor
Ngaran binomial
Ratufa bicolor
(Sparrman, 1778)

Jalarang (Ratufa bicolor) nyaéta hiji spésiés rodénsia ti kulawarga Sciuridae (bajing) nu hirup di Bangladés, Butan, Kamboja, Cina, India, Indonésia, Laos, Malaysia, Myanmar, Népal, Muangtai, jeung Viétnam. Ieu bajing kaasup nu pangbadagna, hirup solitér dina tatangkalan jangkung/badag di leuweung primér. Bagian luhur awakna ditutup ku bulu hideung meles, sedengkeun bagian handapna krém atawa oranyeu.

Kadaharan jalarang mangrupa bungbuahan jeung sisikian, sarta kadang diselang ku serangga jeung endog manuk. Sayangna gedé buleud, dijieun tina dangdaunan jeung régang.

Rujukan[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg